19th Ave New York, NY 95822, USA

Ebben az olaszországi étteremben megoldást találtak a koronavírus ellen

Ebben az olaszországi étteremben megoldást találtak a koronavírus ellen

Nyáron Olaszországban a szabadtéri étkezés volt a sláger

A dolgok kezdtek visszatérni a járvány előtti állapotokhoz. Teraszaiknak köszönhetően az éttermek joggal érezhettek megkönnyebbülést az első hullám után kemény megpróbáltatásai után.

Ennek azóta vége. A hideg idő és a második hullám beköszöntével Olaszországban fokozott korlátozásokat vezettek be: az étteremnek legkésőbb éjfélkor be kell zárniuk, egy asztalhoz pedig maximum 6 vendéget ültethetnek le. Ezen felül sok országrészben este 11 órától reggel 5 óráig teljes kijárási tilalom lépett érvénybe, ami még jobban megnehezíti az éttermesek dolgát. 

Ezt a cikket olvastad már? Így alakíts ki nyerő étlap árazási stratégiát mindössze 5 lépésben

Ha fent szeretnének maradni, akkor az éttermeseknek új módszereket kell kieszelniük, hogy fenntartsák a bevételeiket

Így tett Antonella De Sanctis és férje Mirco Carati is, akik a Vagh in ufezzi nevű bolognai étterem tulajdonosai. Éttermük veszélybe került, ugyanis a a korlátozások miatt a befogadóképesség gyakorlatilag a felére esett vissza, viszont a bérleti díj és az egyéb fix kiadások nem csökkentek.

Ebben az olaszországi étteremben megoldást találtak a koronavírus ellen 2
Fotó: Vagh in ufezzi

A Vagh in ufezzi távolról sem egy fine dining étterem, sőt mondhatni, elég egyszerű: régi bútorok, kopottas dekor, papír tányéralátétek, egyszerű ételek.
Két héttel ezelőttig ők is ugyanúgy működtek, mint minden más helyi étterem: a vendégek a megrendelt és elfogyasztott ételekért fizettek. Mára ez megváltozott, ugyanis olyat húztak elő a kalapból, amire mások nem is gondoltak: áttértek az óradíj alapú elszámolásra.

Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz!

Egy óra étkezésért fejenként 18 eurót (~6.580 Ft-ot), két óráért pedig 26 eurót kérnek és az ár nem tartalmaz sem bort, sem röviditalokat, sem kávét.

Ebben az olaszországi étteremben megoldást találtak a koronavírus ellen 3
Fotó: Vagh in ufezzi

A házaspár az ötletet a második háború utáni időszakból kölcsönözte, amikor is a szegények között igen elterjedt volt, hogy “10 percnyi tésztát és babot” rendeltek a helyi étteremben. Azt mondják, nem szerették volna a duplájára emelni az ételek árát, ezért más módszert kellett kitalálniuk, hogy a felszínen tudják tartani a vállalkozásukat.

A tulajdonos, Mirco szerint egy óra alatt akár a teljes menüt végigeheti valaki, ha csak nem merül bele teljesen a beszélgetésbe. Egy órára általában az éhes emberek mennek, kettőre pedig azok, akik nyugodtan szeretnének vacsorázni.

És hogy ez működik-e?

A módszer úgy tűnik, hogy bevált, ugyanis már a bevezetés első hetében Covid előtti bevételi számokat produkált az étterem!

Forrás: bbc.com

 

Related Posts

Leave a comment