19th Ave New York, NY 95822, USA

Szigorítják a maszkviselést

Kormányrendelet a maszkviselés szigorításáról

Csütörtökön, az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentették be a maszkviselésről szóló szigorításokat. Ezek november 2-án, azaz hétfőn lépnek életbe.

""
Fotó: Magyarország Kormánya Facebook oldal

6 éves kor felett mindenki számára kötelező lesz a helyes – a szájat és az orrot teljesen befedő –  maszkviselés a boltokban és a bevásárló központokban, legyen szó vásárlásról, vagy munkavégzésről.

A vendéglátó helyeken mostantól már a nemcsak dolgozók, hanem a vendégek számára is kötelező a maszkviselés – a kormany.hu megfogalmazása szerint – amíg az asztalukhoz mennek, vagy amennyiben asztaluktól felállnak (pl.: mosdóba mennek, vagy a pulthoz.

A vendéglátó helyeken, illetve azon üzletben, amelyek kiegészítő tevékenységként vendéglátó tevékenységet is folytatnak, szintén kötelező a maszkviselés, kivéve a helyszínen vásárolt étel és ital elfogyasztásának idején.

Szórakozóhelyekre, koncertekre – amennyiben nyilvános zenés-táncos rendezvényt szerveznek – szintén ugyanezek a szabályok vonatkoznak.

A szabályok betartatása az üzemeltető feladata, aki ha nem hívja fel a maszkot nem viselő személyt a maszkviselésre és kísérli meg kivezettetni, akkor a vendéglátóhely akár bezárással is büntethető.

Az ellenőrzésre mostantól a rendőrség is jogosult lesz, kereskedelmi hatóságként.

Mondd el véleményed: Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz

 

Kiemelt kép: Canva Pro

Related Posts

Leave a comment